Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Akrapovic Morsus


Το Akrapovic Morsus είναι ένα πρωτότυπο που δε μπορείτε να αγοράσετε. Φτιάχτηκε για να προωθήσει τη νέα σειρά εξατμίσεων της σλοβενικής εταιρείας για μοτοσυκλέτες Harley-Davidson ή εν γένει αυτού του είδους.
Η Akrapovic συνεργάστηκε με τη συμπατριώτισσά της Dreamachine Motorcycles για να σχεδιάσει το Morsus, επιλέγοντας να το κινήσει με ένα γνήσιο αμερικάνικο τέκνο της S&S με χωρητικότητα 1,852 cc και απόδοση που φτάνει στους 144 hp.

Η όλη ιδέα γύρω από το σχέδιο είναι να φέρει στο μυαλό τον σκορπιό, το περίφημο έμβλημα της Akrapovic, με λεπτομέρειες όπως το καμπυλωτό και μυτερό ψαλίδι.
Η μοτοσυκλέτα οδηγείται και, διά του λόγου το αληθές, την έχει ήδη δοκιμάσει η αγγλική MCN διά του Trevor Francis. Μπορείτε να δείτε τη δοκιμή στο YouTube, όπου θα λυθεί και η προφανέστερη απορία όλων όσων αντικρύζουν το Morsus: Οδηγιέται με αυτές τις ρόδες;

Επιλέγοντας ζάντες 26 ιντσών ο σχεδιαστής της μοτοσυκλέτας, Tomaž Capuder της Dreamachine Motorcycles, ήθελε να κάνει κάτι το διαφορετικό και δηλώνει ευτυχισμένος με το αποτέλεσμα που όντως του θυμίζει σκορπιό. Μόνο που υπάρχει καλός λόγος που στην αγορά δεν πολυκυκλοφορούν τέτοιες διαστάσεις ζαντών για μοτοσυκλέτες, η αδράνειά τους είναι τόσο μεγάλη που απλά δε θέλουν να στρίψουν.
Εδώ βέβαια καταφέρνουν τον βασικό τους στόχο που είναι να τραβήξουν τα βλέμματα. Πράγματι το Morsus έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς custom στις Η.Π.Α. και φιγουράρει αρκετά ψηλά στη λίστα με τις ομορφότερες ανάλογες κατασκευές του 2011. Η απέναντι όχθη του Ατλαντικού άλλωστε είναι η βασική αγορά στην οποία στοχεύει η Akrapovic για τις νέες της εξατμίσεις.
[Πηγή: http://www.akrapovic-custom.com/the-morsus/]

Δεν υπάρχουν σχόλια: