Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Steve McQueen’s 1947 Indian Chief Chopper

Steve McQueen’s 1947 Indian Chief Chopper 
 “The BLOB”
Ο Steve McQueen ήταν ένας  από τους μεγαλύτερους αστέρες του κινηματογράφου της δεκαετίας του 60 και του 70.  Το τίμημα της φήμης του όμως ήταν η έλλειψη της ιδιωτικής ζωής.  Περίπου το 1977 αγόρασε ο ίδιος ο Steve την Indian Chief  του 1947 .

Πρόσθεσε  μερικά επιπλέον κομμάτια, το sisi bar,τις χρωμιομένες εξατμίσεις,το πίσω φτερό, το υπνόσακο, το τιμόνι ... όλα για να φανεί ατημέλητο  Γνώριζε ότι η μοτοσικλέτα δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά προς το τέλος της ζωής του μάκρινε τα μαλλιά του, μεγάλωσε μια απεριποίητη γενειάδα και ήταν έτοιμος να την οδήγηση μακριά από τα φώτα της πόλης προς την έρημο της california που τόσο αγαπούσε ήταν το ιδανικό όχημα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της μοναξιάς που δεν μπορούσε να βρει πουθενά αλλού.

 Διαπιστώθηκε ότι η μηχανή είχε διαρροές λαδιών και είχε χάλια φρένα - αλλά αυτό δεν πείραξε τον McQueen, εξαιτίας του τρόπου που έβλεπε αυτήν τη μοτοσυκλέτα  ήταν ένας τρόπος να ξεφύγει.  Όταν η μοτοσυκλέτα δημοπρατήθηκε μαζί με την υπόλοιπη συλλογή του τράβηξε πολύ περισσότερη προσοχή από ότι έπρεπε για μια μηχανή  σε αυτή την κατάσταση , επειδή υπήρχαν φήμες ότι αυτή ήταν η προσωπική μοτοσυκλέτα του Steve McQueen - και όχι μια μηχανή που χρησιμοποιήθηκε μια φορά ή ένα συλλεκτικό κομμάτι. Ονομάζεται «Η σταγόνα» το πήρε από το πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο του McQueen στην ταινία με το ίδιο όνομα.Steve McQueen's 1947 Indian Chief Chopper εκτίθεται στο National Motorcycle Museum in Anamosa,στην Iowa.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: