Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Bandit9 Eve

Το πρωτότυπο που βλέπετε στη φωτογραφία ανήκει στους σχεδιαστές της Bandit9, μιας νέας εταιρίας από την Κίνα που βάζει τη δική της custom πινελιά και σε μοντέλα της εγχώριας αγοράς.

Η κινέζικη εταιρία custom μετατροπών είναι μάλλον άγνωστη στους περισσότερους από εμάς. Ωστόσο, έχει ήδη
κάνει τα πρώτα της βήματα προς την παγκόσμια δόξα και οι δημιουργίες της έχουν φιλοξενηθεί σε αμερικάνικα περιοδικά custom μοτοσικλετών και ποικίλης ύλης αλλά και σε κανάλια. Ανάμεσα σε αυτά και το Velocity της Discovery Communications.

Η Bandit9 εδρεύει στο Πεκίνο και όπως αναφέραμε και πιο πάνω δημιουργεί custom δίκυκλα με βάση μοντέλα της εγχώριας κινέζικης αγοράς αλλά και δίκυκλα προηγούμενων ετών. Τελευταία της δημιουργία είναι το πρωτότυπο Eve (παραμονή), ένα άκρως εντυπωσιακό μοτοσικλετάκι το οποίο βασίζεται στο πλαίσιο-μοτέρ ενός Honda SS 50 του 1967. Από ό,τι φαίνεται στη μοναδική φωτογραφία-σκίτσο που έχουν δημοσιεύσει μέχρι στιγμής οι άνθρωποι της Bandit9 το πάνω μέρος του πλαισίου του SS είναι και εκείνο που έχει δεχτεί τις μεγαλύτερες μετατροπές. Η αυθεντική σέλα και το ρεζερβουάρ έχουν αλλαχθεί με ένα ενιαίο μεταλλικό…«ρόπαλο» με τη σέλα να έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του. Τα πίσω αμορτισέρ στηρίζονται σε διαφορετικό σημείο από ό,τι στο αυθεντικό μοντέλο ενώ σημαντικά μεγαλύτερη είναι και η κάστερ του πιρουνιού. Τα πάντα έχουν χρωμιωθεί, η εξάτμιση και τα κλιπόν έχουν κατασκευαστεί ειδικά για την περίσταση και υπάρχουν και διάφορες πινελιές από μπρούντζο στο μοτέρ και την εξάτμιση. Μία σχεδιαστική «υπογραφή» που βλέπουμε και σε άλλα μοντέλα της Bandit9 είναι τα εκτεθειμένα ελατήρια του πιρουνιού.

Το μοτέρ του Eve είναι υπερκυβισμένο με την χωρητικότητά του να έχει αυξηθεί τουλάχιστον στα 90 κ.εκ. και την εταιρία να δίνει τη δυνατότητα για αύξηση του κυβισμού έως και τα 125 κ.εκ. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν το Eve από την ιστοσελίδα της Bandit9 με την τιμή του να ανέρχεται στα 3.345 ευρώ, χωρίς μεταφορικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: