Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Σμίλεψε στο ξύλο μια Chopper και μια Harley Davidson του 1909

Η μοτοσυκλέτα, που είναι αντίγραφο μιας Harley Davidson Twin του 1909, ολοκληρώθηκε μετά από δεκαοκτώ ολόκληρους μήνες. Ο καλλιτέχνης έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον εννέα διαφορετικά είδη ξύλου για το δημιούργημά του.




Ο Mike Sohn είναι ένας ξυλο-γλύπτης από το Μισούρι, με ιδιαίτερο πάθος για τη ξυλογλυπτική από πολύ νεαρή ηλικία, την οποία εξέλιξε ιδιαίτερα με το πέρασμα του χρόνου. Ο αυτοδίδακτος καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει αρκετά μικρότερης κλίμακας κομμάτια, όπως την πιπεριά japaleno «Running Hot» και τη λάμπα «Lighten Up».

Μετά τη συνταξιοδότησή του έχει πλέον το χρόνο να ασχοληθεί με μεγαλύτερα projects, τα οποία επιλέγει με βάση αντικείμενα που του δίνουν έμπνευση και πάθος για δημιουργία.

Κάποιες φορές αυτά τα αντικείμενα αποκαλύπτουν το πάθος του δημιουργού για τα μηχανοκίνητα, όπως έγινε με τη δημιουργία μιας ξύλινης αμερικανικής Chopper μοτοσυκλέτας, της Harley Davidson του 1909 που είναι και το τελευταίο του έργο, ενώ έχει σμιλέψει στο ξύλο ακόμη κι ένα αυτοκίνητο Model T.





H Christine Paige Diers, διευθύνουσα σύμβουλος του μουσείου, δήλωσε «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε αυτό το έργο τέχνης στο μουσείο μας. Έχω μείνει άφωνη από τη λεπτομέρεια που έχει αυτή η μοτοσυκλέτα, ακόμα και τα ελατήρια της σέλας συνιστούν ένα έργο τέχνης».

«Είναι πάντα μεγάλη η χαρά όταν ένα νέο έκθεμα προστίθεται στη συλλογή του μουσείου και είμαι πανευτυχής που ο Mike θεώρησε το δικό μας χώρο ως ιδανικό σπίτι για το δημιούργημά του, για τα επόμενα δύο χρόνια».



Σκοπός του μουσείου Sturgis είναι να συλλέγει, διατηρεί και ερμηνεύει την ιστορία της μοτοσυκλέτας, να τιμά όλους όσους έχουν συμβάλλει σημαντικά στο συγκεκριμένο τρόπο ζωής και να διοργανώνει πλέον το Rally Sturgis που διεξάγεται κάθε Αύγουστο εδώ και 72 χρόνια.

Το μουσείο έχει ιδρυθεί το 2001 και αποτελεί χώρο φιλοξενίας για μια διαρκώς αυξανόμενη ποικιλία μοτοσυκλετών, που χρονολογούνται ακόμα από το 1907.
http://www.newsbeast.gr
Του Θανάση Χούντρα


http://www.sturgismuseum.com/


όλα τα κομμάτια του είναι κατασκευασμένα από ξύλο και κόλλα μόνο.  Δεν υπάρχουν βίδες, καρφιά ή άλλα. Ακόμα και τα καλώδια των μπουζί είναι από ξύλο.





 Παρατηρήστε την  αλυσίδα - απίστευτη λεπτομέρεια στην εργασία.

Ακόμα και ο σωλήνας εξάτμισης κατασκευάστηκε με απόλυτη λεπτομέρεια ώστε να είναι κούφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: