Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Το Μουσείο της Harley-Davidson συμπεριλαμβάνει στα εκθέματά του την Harley-Davidson που διέσχισε τον Ειρηνικό

Περίπου ένα χρόνο μετά το φονικό σεισμό της Ιαπωνίας και το τσουνάμι που τον ακολούθησε, ένα κιβώτιο με μια Harley-Davidson Softail Night Train ανακαλύφθηκε ξεβρασμένο στις ακτές της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά. Το κιβώτιο με τη μοτοσικλέτα παρασύρθηκε από το τσουνάμι και ταξίδεψε στον Ειρηνικό Ωκεανό, καταλήγοντας στη Βόρεια Αμερική!
Μετά την ανακάλυψη της μοτοσικλέτας, οι υπεύθυνοι (μεταξύ των οποίων η Ιαπωνική Πρεσβεία στον Καναδά, αλλά και η Harley-Davidson) κατάφεραν και εντόπισαν τον ιδιοκτήτη της  Ikuo Yokoyama, ο οποίος, χτυπημένος από το σεισμό, ζούσε προσωρινά στον οικισμό Miyagi Prefecture, μαζί με άλλους σεισμόπληκτους.
Αρχικά, ο Yokoyama φάνηκε πρόθυμος να παραλάβει την μοτοσικλέτα του, έπειτα, όμως, αρνήθηκε να του επιστραφεί, με την αιτιολογία ότι δεν ήθελε να παραλάβει ένα τέτοιο είδος πολυτελείας, την ώρα που χιλιάδες συμπατριώτες του δεν είχαν ούτε τα βασικά. Ζήτησε, μάλιστα, η μοτοσικλέτα του να παραμείνει στις ΗΠΑ ακριβώς στην κατάσταση, στην οποία βρέθηκε, ως μνημείο της καταστροφής που αντιμετώπισε η Ιαπωνία. Έτσι, η μοτοσικλέτα βρήκε το νέο της σπίτι στο μουσείο της Harley-Davidson, διατηρημένη ακριβώς στην κατάσταση, στην οποία βρέθηκε.
Ο Yokoyama δήλωσε: «Μετά την εύρεση της μοτοσικλέτας μου, συζήτησα με αρκετούς ανθρώπους, σχετικά με το τι να κάνω. Θα χαιρόμουν πολύ, αν θα μπορούσε να διατηρηθεί στην παρούσα κατάστασή της και να εκτεθεί στους επισκέπτες της Harley-Davidson στο Μιλγουόκι, διατηρώντας τις μνήμες της τραγωδίας που στοίχισε χιλιάδες ζωές».
Μετά από αυτό, ήρθε και η απάντηση της Harley-Davidson, δια στόματος του αντιπρόεδρου του Μουσείου, Bill Davidson: «Μας τιμά ιδιαίτερα το να έχουμε τη δυνατότητα να εκθέσουμε τη μοτοσικλέτα του κυρίου Yokoyama. Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα έχει μια απίστευτη ιστορία να διηγηθεί και μας τιμά το γεγονός ότι μπορούμε να τη μοιραστούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: