Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

AME Chopper Products

Η εταιρία ΑΜΕ  Chopper Products είναι από τις μεγαλύτερες ίσως και η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία παραγωγής προϊόντων για Chopper μηχανές.
Η εταιρία ΑΜΕ  ιδρύθηκε το 1973 από μια ομάδα ανθρώπων από την πόλη Schaneuburg βόρεια του Hessen στην Γερμανία.
Αφορμή της ίδρυσης της εταιρίας υπήρξε η άρνηση της TUV (το αντίστοιχο του δικού μας ΚΤΕΟ) να δώσει έγκριση για την χρήση μακριών πιρουνιών στις μοτοσυκλέτες που πήγαιναν προς έγκριση
Γερμανοί τσοπεράδες. Έτσι εκατοντάδες Γερμανοί μοτοσυκλετιστές επηρεασμένοι από την γνωστή κινηματογραφική ταινία Easy Rider, κατά την διάρκεια των ετών 1969 – 1973 έθαψαν τα όνειρα τους για μια chopper μηχανή στη Γερμανία.
Αρχικά η ΑΜΕ έστρεψε την προσοχή της προς την κατεύθυνση να βάλει τις κατάλληλες προδιαγραφές και τελικά  να πάρει έγκριση από το TUV για να μπορεί να  χρησιμοποιήσει  μεγάλου μήκους καλαμιών στα μπροστινά συστήματα των μοτοσυκλετών. Έτσι δημιούργησε μια ποικιλία από διαφορετικά μπροστινά συστήματά για τα διάφορα μοντέλα μοτοσυκλετών.
Γενικά οι τροποποιήσεις γινόντουσαν στις εγκαταστάσεις της ΑΜΕ η οποία με αυτόν τον τρόπο ενίσχυσε τις προσωπικές επαφές με τους αναβάτες chopper. Οι επαφές αυτές και η ζήτηση από τους αναβάτες να υπογραμμιστεί η ατομικότητα τους πάνω στην μοτοσυκλέτα τους οδήγησε την ΑΜΕ να παράγει ένα εύρη φάσμα προϊόντων, ειδικών εξαρτημάτων π.χ. ρεζερβουάρ, εξατμίσεις , σέλες, τιμόνια κ.ά.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που παίρνοντας την είσοδο της εταιρίας ζητούσαν ολικές μετατροπές ακόμα και στους σκελετούς των μοτοσυκλετών τους.
Όπως ήταν και είναι γνωστό απαγορεύετε ρητός να πραγματοποιηθούν μετατροπές στα πλαίσια των μοτοσυκλετών. Έτσι ήρθε η ιδέα η οποία η εφαρμογή της ήταν μια μεγάλη πρόκληση για την νέα αυτή εταιρία η ανάπτυξη και παραγωγή ενός σκελετού chopper.  Εκείνη την στιγμή το 1975 παγκοσμίως δεν υπήρχαν πλαίσια που να έχουν πιστοποιηθεί για χρήση στον δρόμο.
Τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρίας και αφού είχαν ολοκληρωθεί οι δοκιμές του πλαισίου πήρε την πολυπόθητη έγκριση από το TUV, δέχθηκε έναν κινητήρα Honda CB 750 Four εξοπλισμένο από ένα μακρύ μπροστινό σύστημα και ένα τεράστιο πίσω τροχό. Το πρώτο γερμανικό chopper έφυγε από την αίθουσα  παραγωγής της ΑΜΕ το 1977.
 Αυτό που ξεκίνησε το 1973 με την παραγωγή μακριών πυρουνιών κορυφώθηκε ύστερα από τέσσερα χρόνια με την υλοποίηση της νέας μοτοσυκλέτας της μάρκας ΑΜΕ.
Για τον Walter F. Cuntre και την ομάδα του το όνειρο για ένα chopper «MADE IN GERMANY» είχε βγει αληθινό.
Η ΑΜΕ στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 ανέπτυξε ένα μπροστινό σύστημα τύπου Springer δίνοντας στις μοτοσυκλέτες της καλύτερη οδική αίσθηση.
Το 1992 με την εισβολή των εξ’ ανατολών μοτοσυκλετών που αντέγραφαν τα Harley η ΑΜΕ προσπαθώντας να ικανοποιήσει τους αναβάτες αυτών των μοτοσυκλετών που ήθελαν να τις μετατρέψουν σε αληθινές chopper παρήγαγε κιτ για διάφορα μοντέλα που τους έδινε την δυνατότητα χωρίς επεμβάσεις στο λαιμό του πλαισίου της μοτοσυκλέτας να δώσει περισσότερες μοίρες στα πιρούνια

Είκοσι εννέα χρόνια μετά την ίδρυση της ΑΜΕ η εταιρία προσφέρει στους οπαδούς των chopper μια μεγάλη γκάμα προϊόντων όπως μια σειρά από τέσσερις τύπους πλαισίου για σχεδόν τριάντα διαφορετικούς κινητήρες, δύο διαφορετικά τηλεσκοπικά πιρούνια, τρία διαφορετικά μπροστινά συστήματα τύπου Springer κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της εταιρίας:
http://www.ame-chopper.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια: