Τρίτη 14 Μαΐου 2013

MOTO GUZZI FLORIDA 650 '88



 Στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 οι μοτοσυκλέτες σε στιλ chopper είναι πολύ δημοφιλές κυρίως στην Αμερική, κερδίζοντας συνέχεια οπαδούς και στην Ευρώπη. 
Οι Ιάπωνες κατασκευαστές αφουγκραζόμενοι πρώτοι την αγορά ίδει από τα τέλη της δεκαετίας του ΄70 λανσάρουν τα πρώτα μοντέλα τους με ονομασίες όπως custom κατά την HONDA ή special κατά την ΥΑΜΑΗΑ.
Τα μοντέλα αυτά βασίζονται σε ίδη υπάρχοντα, οι αλλαγές που έχουν υποστεί περιορίζονται στο ντεπόζιτο σε σχήμα δάκρυ, στη σέλα δύο επιπέδων καθώς και στο πίσω τροχό που αποκτά ελαφρός μεγαλύτερη διάσταση.

MOTO GUZZI FLORIDA
Η MOTO GUZZI θέλοντας να επωφεληθεί από αυτήν την τάση του αγοραστικού κοινού λανσάρει το αντίστοιχό της μοντέλο το 1986 ακούγοντας στο όνομα MOTO GUZZI V-65 FLORIDA μια μοτοσυκλέτα εμφανισιακά ανούσια που δεν είχε να προσφέρει τίποτα στο αγοραστικό κοινό, το 1991 αντικαταστάθηκε από το πιο όμορφο MOTO GUZZI NEVADA και το 1994 αποσύρθηκε οριστικά από την αγορά.
Η μοτοσυκλέτα αυτή στα χέρια ενός ανθρώπου με φαντασία και μεράκι γίνετε αρκετά όμορφη χωρίς να χρειαστούν ριζικές αλλαγές, απόδειξη η μηχανή της φωτογραφίας.
Η αντικατάσταση του ρεζερβουάρ με ένα από Η-D Sportster, μονόσελο, μπροστινό Springer, πίσω φτερό και  Forward Controls είναι οι κύριες αλλαγές που έχουν γίνει στην μηχανή, όπως ομολογεί και ο Ισπανός κάτοχός της μέσο της περιγραφής που δίνει στην αγγελία πώλησής της μοτοσυκλέτας του που δημοσιεύετε στο site http://freekustomcycles.blogspot.com.es/ από όπου και δανείστηκα τις φωτογραφίες για αυτό το άρθρο.









Δεν υπάρχουν σχόλια: