Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Bikers’House special project - This is custom babe…


This is custom babe…
Κείμενο:Γιώργος Σιορφανές
Φωτογραφίες:Ναυσικά Βασιλειάδου

1ον Μέρος


Θόρυβος αμερικάνικου δικύλινδρου, εμφάνιση μοναδική και δύο περίεργοι τύποι πάνω σε δύο ιδιαίτερες μοτοσικλέτες, ήρθαν να ταράξουν την ηρεμία μας και να μας δείξουν τι ακριβώς είναι το customizing…

Όσο και αν αδιαφορείτε για το customizing και για τις αμερικάνικης κουλτούρας μοτοσικλέτες, τα δημιουργήματα του Bikers’ House θα σας απασχολήσουν, αρχικά μαγνητίζοντας το βλέμμα σας. Ακόμα και άνθρωποι άσχετοι με τη μοτοσικλέτα, θα κοντοσταθούν να τις κοιτάξουν και να ρωτήσουν. Για τους πιο μυημένους ένα είναι το σίγουρο: τα δημιουργήματα του Bikers’House είναι ικανά να στοιχειώσουν τα όνειρά σας και να σας μολύνουν με το μικρόβιο του customizing και αν ακόμα ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχατε σκεφτεί τις μοτοσικλέτες του είδους, να νιώσετε την έκδηλη επιθυμία να βάλετε μία τέτοια στο γκαράζ σας. «Σε κάθε προσπάθεια να κατασκευάσεις ή να δημιουργήσεις κάτι εξεζητημένο, η ισορροπία ώστε το αποτέλεσμα που θα προκύψει να είναι εντυπωσιακό και ωραίο ή απλά κιτς, χωρίζεται από μια λεπτή γραμμή», μας εξήγησε ο Σπύρος από το Bikers’ House ενώ βρισκόταν μπροστά από το εκπληκτικό old school δημιούργημά του. «Πρέπει κάθε φορά να καταλάβεις το γούστο του πελάτη, να βρεις το σωστό μείγμα υλικών και να τα συνδυάσεις με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να ικανοποιεί τόσο τον ιδιοκτήτη όσο και εμάς», ακούστηκε η φωνή του Γιώργου, ο οποίος λίγο πιο πίσω ευφραινόταν, κοιτώντας τα πρίσματα που δημιουργούσαν οι ακτίνες του ήλιου πάνω στα χρώμια. Οι κατάλογοι με τα αξεσουάρ για το τι μπορεί κάποιος να βάλει πάνω στη μοτοσικλέτα του είναι αναρίθμητοι και απειλείστε με συμπτώματα σχιζοφρένειας, αν κάτσετε να επιλέξετε ακόμα και για κάτι τόσο απλό όπως μια βάση πινακίδας. «Οι επιλογές και οι συνδυασμοί λοιπόν είναι σχεδόν ανεξάντλητοι, όμως αυτό αποτελεί έναν επιπρόσθετο, άκρως εθιστικό, μπελά για εμάς», δήλωσε ο Γιάννης που δεν χόρταινε να βλέπει τις λεπτομέρειες πάνω στο λευκό Bobber, για τη δημιουργία του οποίου έχει αφιερώσει, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, αμέτρητες εργατοώρες και μεράκι. Το customizing είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία που για τους υπόλοιπους μοτοσικλετιστές μάλλον αποτελεί κάτι που δεν μπορεί να το συλλάβει ο νους. Όταν τα καινούργια μοντέλα μοτοσικλετών επικεντρώνονται στο χαμηλό βάρος και στις μίνιμαλ διαστάσεις, ένα πληθωρικό από όλες τις απόψεις custom έρχεται να ταράξει τα δεδομένα τους. Όταν για κάποιον το κριτήριο για την αγορά μιας μοτοσικλέτας είναι το αν διαθέτει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, πώς μπορεί να δεχθεί ότι το χρυσό old school είναι ένα hard tail και οι ανωμαλίες του δρόμου απορροφούνται από τα ελατήρια της σέλας; Σε αυτόν λοιπόν τον περίεργο κόσμο, την κλειστή κοινωνία, την ιδιαίτερη φιλοσοφία και κουλτούρα μοτοσικλετιστών μάς ταξιδεύουν αυτές οι δύο μοτοσικλέτες που αποτελούν γέννημα-θρέμμα του Bikers’ House.

Old school

Aκρως εντυπωσιακή η old school
 κατασκευή του Bikers’ House,
δεν συμφωνείτε; Τη βαφή της μοτοσικλέτας
ανέλαβε το Vision Design, ενώ πολλές λεπτομέρειες
πάνω της κατασκευάστηκαν από το δυναμικό του
 Bikers’ House και το Bullys Performance.


Το χρυσό old school θα τραβήξει την προσοχή από όπου και αν περάσει. Μπορεί το πιρούνι του να μην διαθέτει τόσο μεγάλη κάστερ, αλλά κοιτώντας τη μοτοσικλέτα, στο μυαλό έρχονται σκηνές από την ταινία “Εasy Rider”. Η βαφή της και μόνο είναι ικανή να σε καθηλώσει ώρες, απλώς με το να την χαζεύεις και να βλέπεις τις λεπτομερείς αλλαγές του χρυσού με το μαύρο. Το μικρό, τύπου δάκρυ, ρεζερβουάρ και το εκτεθειμένο στο μάτι πλαίσιο, χαρίζουν την όψη φτιαγμένου Harley προηγούμενης δεκαετίας, τοποθετώντας τη μοτοσικλέτα σε μια κατηγορία που στη γλώσσα των customer ονομάζεται old school. Όσο λιτή δείχνει η κατασκευή τόσο λεπτομέρεια κρύβει σε όλα της τα σημεία. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και μοναδικό. Τυχερός ιδιοκτήτης είναι ο Αντρέας που στο Bikers’House υλοποίησε πάνω σε μια μοτοσικλέτα τα ιδιαίτερα γούστα του και μέρος της προσωπικότητάς του. Το ροκαμπίλικο στιλ και ο ιδιαίτερος τρόπος ζωής του απασχόλησε τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από το Bikers’ House, οι οποίοι βάλθηκαν να πραγματοποιήσουν το όραμά του. Τα λόγια του Σπύρου σε ό,τι αφορά το project της συγκεκριμένης μοτοσικλέτας, είναι χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα ήταν πως ο Αντρέας έλειπε για επαγγελματικούς λόγους εκτός Αθηνών, με αποτέλεσμα να μην είναι παρών στα στάδια εξέλιξης της μοτοσικλέτας. Αυτό είχε ένα επιπρόσθετο βάρος ευθύνης για εμάς. Το τελικό αποτέλεσμα μάς δικαίωσε και άφησε τον πελάτη μας κατενθουσιασμένο, μιας και ήταν ό,τι είχε φανταστεί». Ο κινητήρας ανήκει στην Harley Davidson, βελτιωμένος σε μεγάλο βαθμό, και είναι το μοναδικό στοιχείο που υπάρχει πάνω στη μοτοσικλέτα από την αμερικάνικη εταιρεία.
Ο κινητήρας προέρχεται από το XL 883 Sportster,
 με τη χωρητικότητά του όμως να έχει ανέβει στα 1.200 κ.εκ.
 Οι εξατμίσεις που ξεπροβάλουν απειλητικά, είναι χειροποίητες.
Την τροφοδοσία έχει αναλάβει καρμπιρατέρ της Mikuni,
το οποίο συνεργάζεται με φιλτροκούτι της Crime Scene Chopper.



Το πίσω γρανάζι είναι χειροποίητο και αυτό
 έγινε με σκοπό να ταιριάζει με την ακτινωτή ζάντα.
 Στη φωτογραφία διακρίνεται η προσοχή στη λεπτομέρεια
 τόσο στη βαφή όσο και στο χειροποίητο καπάκι
που καλύπτει τον άξονα του πίσω τροχού.

Η σέλα είναι χειροποίητη και μιας και
δεν υπάρχει πίσω ανάρτηση,
 τα ελατήριά της φροντίζουν για την άνεση του αναβάτη.

Bikers’House special project
Μέρος 2ον
Στο προηγούμενο τεύχος παρουσιάσαμε ένα εκπληκτικό custom φτιαγμένο από το Bikers’House σε στιλ old school και υποσχεθήκαμε πως η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο καυτή, όπως πραγματικά είναι!
Το bobber που σας παρουσιάζουμε είναι μια μοναδική κατασκευή για τα ελληνικά δεδομένα, που μέχρι σήμερα όμοιά της είχαμε δει μονάχα μέσω της τηλεόρασης και της εκπομπής Αmerican Chopper. Η πληθωρική από όλες τις απόψεις μοτοσικλέτα κλέβει τις εντυπώσεις και καταφέρνει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον απ’ όπου και αν περάσει. Ακόμα και οι αερογραφίες της θα σχολιαστούν, με την ιδιαιτερότητα των σχεδίων και την ποιοτική τους εφαρμογή πάνω σε κάθε σημείο του bobber. Πληθωρικό, ξεχωριστό και απειλητικό, το μοντέλο στέκει μερικά μέτρα πιο μακριά και δεν ξέρεις ποιο συναίσθημα είναι επικρατέστερο μέσα σου. Θέλεις να μείνεις και να το χαζεύεις με τις ώρες, αλλά ταυτόχρονα να τρέξεις, να το καβαλήσεις και να χαθείς μαζί του. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι διάχυτη παντού, κάθε σημείο πάνω στο bobber συμπληρώνεται από κάποιο άλλο, ενώ αν και τόσο ιδιαίτερο ως κατασκευή, όλα πάνω του δένουν αρμονικά μεταξύ τους, ακόμα και το πίσω ελαστικό με πλάτος 360 πόντους. Ο δικύλινδρος κινητήρας έχει και αυτός πληθωρική χωρητικότητα, με τον κυβισμό των 1600 κ.εκ. να τρομοκρατεί τόσο με τον ήχο του όσο και με τις επιδόσεις του. Η μοτοσικλέτα αποτελεί ιδέα του Bikers’House, με σκοπό τα μέλη της ομάδας να εκφράσουν τα ιδιαίτερα γούστα τους και να πειραματιστούν για να δουν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν δημιουργικά. Το bobber του Bikers’House πέτυχε, και η μοτοσικλέτα, αν και αρχικά αποτέλεσε ένα promo bike για το κατάστημα, κατέληξε στα χέρια ενός ιδιώτη, o οποίος με το που την είδε ψέλλισε εκστασιασμένος «την θέλω», πληρώνοντας ένα ιδιαίτερα «βαρύ» τίμημα…

*Αντιγραφή από το περιοδικό ΜΟΤΟΤΡΙΤΗ
τεύχος 23 κυκλοφόρησε στις 11/11/2008
τεύχος 24 κυκλοφόρησε στις 25/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: