Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Chicara Nagata CA6

Οι ποιο παλιοί ίσως να θυμάστε το LITTLE HONDA P25 να κυκλοφορούσε στους δρόμους μερικές δεκαετίες πίσω. Πρόκειται για ένα μοτοποδήλατο που κυκλοφόρησε η Honda το 1966 σχεδιασμένο κυρίως για τον γυναικείο πληθυσμό, και χαρακτηρίστηκε για τον εύκολο χειρισμό των φρένων στο τιμόνι και την εκκίνηση του κινητήρα από τα πεντάλ ο οποίος ήταν ενσωματωμένος στο περίβλημα του πίσω τροχού. 



Αυτό λοιπόν που θα δούμε παρακάτω δεν έχει καμιά σχέση με το P25 που ξέρουμε. Πρόκειται πραγματικά για ένα μινιμαλιστικό έργο τέχνης που κανείς δε μπορούσε να φανταστεί βλέποντας τα σκουριασμένα απομεινάρια ενός παλιού P25 Honda. Ο μόνος που μπορούσε να το κάνει (και το έκανε) είναι ο Chicara Nagata ο οποίος είναι γνωστός για την αντισυμβατική προσέγγισή του στις custom δημιουργίες.

«Σε κάθε μου έργο, έχω συναντήσει πολλά, παρά πολλά προβλήματα. Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έχω φτάσει σε αδιέξοδο μέχρι να ολοκληρώσω μια μοτοσικλέτα. Αλλά έχω παρατηρήσει το εξής, εάν δεν τα παρατήσεις, μπορείς να τα καταφέρεις. Με άλλα λόγια, μπορούμε να κάνουμε το αδύνατο … δυνατό. Αυτό είναι που έχω μάθει όσο καιρό ασχολούμαι με αυτήν την δουλειά»-. Λέει ο Chicara Nagata.



Το CA6 ξεφεύγει εντελώς από την custom ιδεολογία και η έμπνευση ήρθε όταν μια εταιρία εξοπλισμού καμερών ασφαλείας ζήτησε από τον Nagata να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα καμερών ασφαλείας που όμοιο του να μην έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν, με σκοπό να παρουσιαστεί στην έκθεση συστημάτων ασφαλείας, ‘Security Show’ του Τοκιο στις 4 Μαρτίου.



«Πέρυσι, ήρθε σε μένα ένα αίτημα από έναν κατασκευαστή εξοπλισμού ασφαλείας, για να δημιουργήσω  ένα σύστημα καμερών επιτήρησης για αυτούς. Ο πρόεδρος της εταιρείας ήθελε έναν εξοπλισμό ασφαλείας, που όμοιο του να μην έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν, κάτι που με είχε εξιτάρει και αμέσως πέρναγε από το μυαλό μου πλήθος ιδεών.»

Έτσι θέλοντας να δημιουργήσει κάτι που να απέχει από την συνηθισμένη εικόνα καμερών ασφαλείας πάντρεψε την ιδέα, με την αγάπη του για τις μοτοσυκλέτες και  προέκυψε αυτό το φουτουριστικό αποτέλεσμα.

Για το σκοπό αυτό, το ποδήλατο είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από κάμερες που είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία όπως στην θέση των φώτων εμπρός και πίσω και στο πλαίσιο (στο σημείο που κουμπώνει η πίσω ανάρτηση) δίνοντας στο Honda P25 του Nagata πλήρη θέα 360 μοιρών.


http://www.bikerspirit.net/
http://www.bikerspirit.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια: