Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Lauge Jensen Η πρώτη μοτοσικλέτα που περνά τις αυστηρές προδιαγραφές Euro 4


Μπορεί να είναι σχετικά άγνωστος, ωστόσο, ο Δανός κατασκευαστής cruiser μοτοσικλετών Lauge Jensen, είναι ο πρώτος που περνά τα πολύ αυστηρά όρια εκπομπών ρύπων Euro4.

Η Lauge Jensen είναι μια εταιρία που κατασκευάζει κατά παραγγελία πολύ ακριβές cruiser μοτοσικλέτες. Σε αυτή τη πολύ δύσκολη αγορά
για να ξεχωρίσει ένας κατασκευαστής πολυτελών δικύκλων οι άνθρωποι της Lauge Jensen διάλεξαν τον δύσκολο δρόμο της τεχνολογίας και όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι τα κατάφεραν. 

Οι μοτοσικλέτες τους χρησιμοποιούν τον θηριώδη V-2 κινητήρα της S&S των 1.800 κ.εκ. ο οποίος χρειάστηκε αρκετές αλλαγές ώστε να περάσει τα επόμενα όρια ρύπων δυόμισι χρόνια πριν αυτά τεθούν επίσημα σε ισχύ. 

Η σχεδίαση των νέων πιστονιών ανήκει αποκλειστικά στους μηχανικούς του Δανού κατασκευαστή, όπως και οι εκκεντροφόροι, η εξάτμιση αλλά και ο καταλύτης. Αλλαγές υπήρξαν και στη χαρτογράφηση του ηλεκτρονικού ψεκασμού με τις τελικές ρυθμίσεις να πραγματοποιούνται στο ιδιόκτητο δυναμόμετρο της εταιρίας.

Όπως λένε και οι άνθρωποι της Lauge Jensen, όλα τα παραπάνω άλλαξαν δραματικά τον χαρακτήρα και τον ήχο του μεγάλου V-2, αλλά μετά από πολλές ώρες δοκιμών  ισχυρίζονται πως κατάφεραν να «αποκαταστήσουν» την αίσθηση και τη διασκέδαση που προσφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: