Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Triumph Bonneville Essentia από Officine GP Design

Πάθος για διαφορετικότητα, τελειομανία και αισθησιασμός χαρακτηρίζουν τη Bonneville Essentia

Τούτη η Bonneville Essentia είναι ένα πανέμορφο κομμάτι, πρόταση της Officine GP Design, ενός γκαράζ βελτιώσεων που μάς συγκίνησε πρόσφατα παρουσιάζοντας την Pathos (δεν χρειάζεται μετάφραση), βασισμένο στη MV Brutale 1090R του 2012.



Η GP Design είναι μια πραγματική μπουτίκ για τους εραστές των δύο τροχών. Γεννήθηκε όταν τα αδέρφια Luca και Fabio Pozzato αποφάσισαν να μπολιάσουν την οικογενειακή επιχείριση (εμπορία μοτοσυκλετών) με το πάθος τους για ιδιοκατασκευές.

Η Essentia που βλέπετε αποτελεί μέρος του προγράμματος «ONLY FOR YOU», και σχεδιάστηκε για μια γυναίκα πελάτη, τη Στεφανία, η οποία έχει αδυναμία στα «μοναδικά αντικείμενα», καμωμένα από φυσικά υλικά όπως το ατσάλι, ξύλο, τα ελαφρά κράματα, το σίδηρο, τον μπρούντζο, το αλουμίνιο και το δέρμα. Εκτιμά και την τεχνολογία, αλλά μόνον όταν υπηρετεί την αισθητική.


Οι εντολές της Στεφανίας ήταν για μια μοτοσυκλέτα με διαχρονική αισθητική, με πολλά τεχνολογικά καλούδια αλλά και άνετη θέση οδήγησης, σχεδιασμένη στα μέτρα της από τους «ράφτες» της Officine GP Desing.

Τους πήρε 6 μήνες αλλά το αποτέλεσμα αξίζει. Να μερικές από τις μετατροπές που μεταμόρφωσαν μιαν απλή Bonneville στην Essentia:

Ζάντες της Kineo, πλευστοί δίσκοι μπροστά με ακτινινές δαγκάνες Brembo, πιρούνι springer της Harley Davidson, πολλά αξεσουάρ από την Rizoma (καπάκια, βίδες, μαρσπιέ και γκριπ), αλυσίδα της RK, άνετη χειροποίητη σέλα από μαλακό καφέ δέρμα σουέτ, τάπα βενζίνης από Monza, πίσω φωτιστικό «εποχής», πίσω φτερό χειροποίητο από λεπτό μεταλλικό φύλο με επικάλυψη ξύλου τριανταφυλλιάς, και πολλαπλές στρώσεις γυαλιστερού χρώματος.

Το λογότυπο «OFFICINE GP DESIGN» στο πλάι είναι σκαλισμένο σε μασίφ μπρούντζο, με επεξεργασία παλαίωσης. Όταν τα αθάνατα αυτά υλικά δουλεύονται από μαστόρικα χέρια, το αποτέλεσμα μπορεί ανεπιφύλακτα να ονομαστεί «κλασικό». Απολαύστε το στις φωτογραφίες...


http://www.newsbeast.gr
κείμενο:Θανάσης Χούντρας

http://www.twowheelsblog.com/post/25051/triumph-bonneville-essentia-by-gp-design

Δεν υπάρχουν σχόλια: